Hoa hela natten...


Min älskade mamma var en riktig galenpanna! Hon sjöng ofta låtar som det var fart i.. hon sjöng bla "hoa hela natten, hoa hela dan"... (ja ni vet låten) när hon åkte nerför skidbacken i världens fart! Ni som kännde henne kan säkert se en bild framför er :) Hon var fast besluten att "Blue Hawaii" skulle spelas på hennes begravning och det gjorde vi :)

Till och med i detta blogginlägg som jag har bifogat längre ner så ser man glimten i mammas öga och hur hon sjunger "La de swinge" samtidigt som hon skriver!

Jag saknar mamma mer för varje dag som går... jag har dock börjat hålla igen tårarna en aning och jag vet inte varför?! Kanske för att det är extra jobbigt nu kring jul... första julen utan mamma! Första julen som jag själv har barn... ja det är sååå konstigt alltihopa!


"På ruta ett igen!

1 Juni, 2009 by gunnelbirgitta

Hej alla mina tröstande vänner!

 Är nyss hemkommen från sjukhuset igen, som jag skrev tidigare har jag klippkort på akuten och avd 1, har haft kraftiga magsmärtor och feber jag har fått snabb smärtlindring både dag och natt, igår gjordes en buköversikt på min mage och det visade att min cancer hade spridit sej på många andra ställen i magen så det blev en tung dag med tårar, men idag känns det mycket bättre , jag tänker inte ge upp ännu, cancerjävlarna lever rövare just nu i min kropp,men jag hoppas dom ska få sej en omgång i morgon när Peter Anders och jag ska till Gävle för att få veta vilken vidare behandling jag ska få,det börjar bli tidsbrist så jag hoppas jag får börja på ruta ett i morgon, tack alla som jag vet tänker på mej. skickar mail och bloggar,tänk att jag har så många deltar i min sjukdom, Frida håller på att fixa min krafstation och det känns för idag mår jag toppen, Evy och jag har varit på en tripp till Gnarp på Walmans tygaffär, kul att  göra ngt annat det behövs inte så mycket, men jag saknar golfen jättemycket, men jag kommer nog snart ut på banan och då ska jag veva runt och la det swinge.   

 

Kramar gunnelbirgitta"


Älskar dig mamma! Ett mer...

 


Till mina syskonbarn Liam och Noa!

Eftersom Liam och Noa bor i LA så får de inte se mkt snö och de älskar verkligen snön i Sverige! Därför lovade jag att lägga upp ett par bilder så dem får se vår fantastiska vinter detta år!
Saknar er så jag vet inte vart jag ska ta vägen!



Promenadvägen jag och Saga brukar gå...






Ett träd...





Snögubbe... (måste erkänna att det inte är min bild) men jag måste ju ge barnen en bild på en snögubbe!




Älskar er!

Ett mer...

Hälsa alla där borta (utom Anna Anka) :p










Lisa flisa på väg...

Passar på att blogga när Simon är och hämtar bästaste Lisa och Lily... Simon ska få en speldag medan jag Lisa och barnen griljerar skinka och myser! kanske lite glögg och pepparkakor också?! (fasiken vilken dålig diciplin ja har!)

Julen är så mysig och utan julklappsstress detta år! Vi ska göra julklappsleken och sen använder vi pengarna till annat skoj istället :)




Puss o Kram på er!                   


I like big buts....lalala

Sitter här och klurar på hur jag ska få tillbaka min normalvikt, vad är min normalvikt? Uscha jag har så dålig karaktär och choklad är ju sååå gott :p Jag är nöjd med att gå ner som jag vägde innan jag blev gravid men det är inte det lättaste när man inte har någon självdiciplin och har en liten terrorist som vaknar så fort jag ska göra nåt, typ äta, duscha, blogga... hur som helst så ska det gå!
Nån som har nåt tips? Nån som vill hänga med på promenader?
Jag tror att jag ska börja ta kvällspromenader själv utan Saga, få lite egen tid samtidigt som jag motionerar...
Gymkort har ja inte råd med + att jag skulle kanske utnyttja det en månad sen så skulle pengarna bara försvinna medans jag gymstrejkar och äter choklad :/

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att Saga sover ett par timmar till innan hon ska amma...

Puss på er!

Grrrr!!!!

Har inte kunnat skriva på ett tag för jag har en viss person här hemma som ockuperar datorn hela dagarna! Det är ju inte Saga kan jag säga! WoW måste ju vara världens sämsta uppfinning! Måste gå nu för min lilla dotter ropar... Snart får jag igång min laptop och då får jag skriva när JAG vill...

puss på er!

Nöff Nöff!

Nu har jag tagit nöff nöff-sprutan och än så länge har jag inte tappat talförmågan eller börjat gå baklänges :) men vi får väl se hur kvällen och natten blir?! Jag hoppas inte att jag mår dåligt av den under natten för jag tycker att det är sååå mysigt att amma Saga när det är natt. Då är det bara adventsstjärnan som lyser och hon nästan äter i sömnen samtidigt som hon kliar med sina små fingrar på min rygg...

Nu är det snart fredagsmyyys i soffan med mina älsklingar och Idol! Myyyys
Vem tror ni vinner? Jag tror och hoppas på Erik, kalla mig tråkig men han är ju grym! Calle är också bra men han vill man mest bara krama :)

Puss och kram!

Lite av varje!

Dagen började jättemysigt med mina favoritmammor, vi åt julmat och skvallrade som vanligt! Hanna hade så mysigt och julfint i sitt hem! Och Bella eller rättare sagt Tilde hade köpt julklapp till alla sina bebiskompisar :) fina halsband med deras första bokstäver i namnet...

När jag kom hem var jag suuuupertrött och lite ur balans och saknade Ronja (fortfarande borta) något enormt! Simon är underbar som vanligt och lät mig vila en stund. Sedan när jag vaknade var Saga hungrig och jag gav henne mat (helt problemfritt denna gång). Jag tror att jag kanske ger henne mat för ofta för ibland blir hon så arg på mina boobs :) Efter myset med Saga så fick jag mig ett gott skratt då Simon hade bestämt sig för att bejaka sin kvinnliga sida :) Bilderna längst ner i inlägget säger allt!

Puss & Kram




Ronja försvunnen!

Min älskade katt har sprungit bort :( Letar och skriver lappar för fullt! Stackars henne hon som är så rädd!
Kan inte förstå varför hon inte kommer hem! Vill inte ens tänka mig hur rädd hon måste vara!

Snälla snälla Ronja kom hem!

Pipparkakor och Julgrans-pomler!

Jag vaknade tidigt idag och var lite uttråkad eftersom mina älsklingar låg och sov så jag letade upp lite saker jag vill ha på nätet!

Jag hittade två saker som jag tyckte speciellt mkt om...


Pipparkakor... :)





...och en julgranspomla med personlig bild :)


Och ja det heter pomla! Det har jag alltid sagt iallafall :)

Detta hittade jag på www.coolstuff.se bland andra jätteskojiga saker...

Puss & Kram


Babysim eller tvångsdyk?

Jag blir så arg när vissa babysim använder sig av styrda dyk i form av att föräldern känner sig pressad att trycka ner sitt barn under vattnet, utan att ha någon som helst kunskap om varför man dyker med barn/spädbarn.
Det är ingen trevlig upplevelse varken för barnet eller föräldern om barnet inte kan hålla andan och är förberedd på vad som händer. 

Dyket i sig kan vara kul och nyttigt för barnen om det utförs på rätt sätt! Det är jättebra att barn lär sig att vara under vattnet eftersom det är mindre chans att de får panik om de skulle trilla i. Barnet får också uppleva ljudet eller tystnaden under vattnet samt tyngdlöshetskänslan!


Världens goaste Bella & Tilde





Babysim är så mycket mer än bara dyk! Det är viktigt att se dyket som en liten del av babysimmet och som en valmöjlighet! Du ska ALDRIG känna obehag eller känna dig pressad att dyka med ditt barn! 

Mitt råd är att inte ha så bråttom med dyket. Lär barnet att hålla andan innan ni dyker! Dykreflexen som finns som en överlevnadsmekanism hos barnen försvinner inte förän barnet är runt ett år... Och det är inte ens säkert att dykreflexen behöver "utlösas" alls då den kan innebära ett visst obehag för barnet och föräldern!

Jag kan babbla på hur länge som helst om det här men då skulle ingen orka läsa :) För er som vill veta mera om riktlinjerna för babysim och hur det bör fungera för att vara ett Bra babysim så kan ni gå in på(www.babysim.com) där ni bla. kan läsa detta...

 

"...Som förälder har du rätt att känna dig trygg med det babysim du går till med ditt barn. Kontrollera följande saker:

- att badet håller god hygienisk standard och övervakas av personal som är väl förtrogen med anläggningens skötsel. Babysim bedrivs ofta vid tidpunkt då badet i övrigt är stängt och den tekniska personalen ej finns på plats. Det är inte rimligt att instruktören samtidigt skall ansvara för verksamheten och övervaka funktionen av anläggningen.

- att din babysiminstruktör har utbildning.

- att verksamheten bedrivs i en lugn omgivning och anpassas efter bassängens storlek och reningskapacitet samt efter antalet instruktörer.

- att vattentemperaturen är ca 34 - 35C, med absolut lägsta temperatur 32C.

- att luften i lokalen är varm och fri från drag.

- att du som förälder uppmanas att aktivt medverka i verksamheten.

- att badtiden för barn under sex månader begränsas till högst 30 minuter, och för barn mellan sex månader och två år till 45 minuter." (http://www.babysim.com/ombabysim_kravavdittbabysim.html)

Om ni nu är i valet och kvalet och ska välja ett babysim i Linköping så kan jag varmt rekomendera Småbarnsimmet Delfinen (http://www.delfinen.nu/), jag har själv jobbat där och vet att de håller hög standard!



Kram Kram & Simma lungt! :)


Behavioristiskt skit!

Sitter och läser på om olika uppfostringsmetoder, 5-minuters metoden etc... Jag vill först påpeka att alla får göra som dom vill och jag dömmer ingen! Alla känner Sitt barn bäst och ska därför följa sina egna värderingar och det som passar dem bäst!

Jag har dock kommit fram till att 5-minutersmetoden INTE kommer att fungera för mig! Jag vill inte låta mitt barn skrika sig till sömns, det känns så fel och det tar emot att låta henne gråta i en sekund! Vilket dock ofta händer då jag inte är ngn superwomen med övernaturliga krafter :)

Metoden är gammaldags och rutten! Nog för att många gamla knep när det gäller barn är guld värda, men inte denna anser jag!

"...Metoden har sina rötter i den psykologiska teorin behaviorismen som hade starkt genomslag i Europa och USA på 1920-talet. Den innebar ett mekaniskt sätt att se på människan och allt mänskligt beteende sågs som ett svar på en yttre påverkan" (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fem-minutersmetoden)

Precis så känns det för mig, ett mekaniskt sätt att se på människan...

Jag känner också att än så länge har Saga mer att lära mig än vad jag har att lära henne! Jag litar fullt ut på att hon visar mig vad som är rätt för oss... Jag försöker att vara lyhörd och se till hennes behov och det har fungerat utmärkt hittills! Garanterat så kommer det en dag då jag tvivlar på detta och undrar om hon verkligen ska få styra så mycket. Då gäller det att kämpa för att hitta en balans där allt blir till hennes bästa! Med hennes bästa menar jag också föräldrar som mår bra! Där har vi balansen.... åter igen så litar jag på henne i den frågan med...

Blev ni något klokare?  Inte jag iallafall men jag försöker :)

Puss & Kram


RSS 2.0